Nieuwsbrief maart 2021

Wandelzoektocht in Ver-Assebroek

Nachten van de geschiedenis:

* Guido Gezelle

* Blind date

* Christoffel Plantin

* Geocach wandelzoektocht bij DF Ieper

Beste lid en sympathisant

Na de hoop van de vorige nieuwsbrief zullen we toch nog even moeten doorbijten, maar de lente komt langzaam in het land en dat geeft ons energie om door te zetten. Maart is ook traditioneel de maand van de Nacht van de Geschiedenis, vorig jaar omgedoopt in de 'Nachten van de Geschiedenis', een hele week lang. De editie 2021 onder het motto 'Schatten' wordt weliswaar een virtuele editie, maar thuis in de huiskamer kan je ook genieten van de tips die we je graag aanbieden.

We maken graag nog eens promotie voor onze WANDEL- EN FOTOZOEKTOCHT
in het landelijke Ver-Assebroek. De totale afstand is ongeveer 3,5 km en start
op het kerkplein van Ver-Assebroek (Pastoor Verhaegheplein).
Dit is ook het eindpunt. Het antwoordformulier kan ingezonden worden tot en
met 30 april 2021.
De eerste drie winnaars krijgen een Davidsfondswaardebon van € 30.
Klik hier voor meer info
Klik hier om in te schrijven
Een lens, een foto, een olielamp, een beeldje, een postzegel en een ziekenzaal... Wat maakt hen tot een historische schat? Ontdek het verhaal achter deze voorwerpen in enkele korte filmpjes op het filmplatform van de 'Nachten van de Geschiedenis'. Onderstaande link is zonder wachtwoord slechts geldig in de week van 8 tot en met 14 maart 2021.
Bekijk hier de filmpjes over elf historische schatten
De Brugse Nacht van de Geschiedenis, een initiatief van de Groot-Brugse Davidsfondsverenigingen, ging normaal doorgaan op dinsdag 9 maart in het Engels Klooster met als thema 'De nalatenschat van Guido Gezelle'. Dat kan nu natuurlijk niet, maar toch willen we onze priester-dichter niet laten verdringen door corona.
Bezoek de website over Guido Gezelle

Aansluitend op de Nachten van de Geschiedenis kan je je ook inschrijven voor twee webinars:

* BLIND DATE, portretten met blikken en blozen
dinsdag 9 maart 2021 van 20 tot 21 uur

* Het doen en laten van Christoffel Plantin, 's werelds grootste drukker van de 16de eeuw
donderdag 11 maart 2021 van 20 tot 21 uur

Deze zoomlezingen kosten 10 euro, maar de helft van dit bedrag gaat naar
de Davidsfondsvereniging, waarvan je lid bent.
Dus een opsteker voor ons in dit moeilijk werkjaar.

Meer info over 'Blind Date'
Meer info over 'Christoffel Plantin'
Aansluitend op het thema 'Schatten' sloeg onze zustervereniging Davidsfonds Ieper
de handen in elkaar met een boeiende en leerrijke ‘Geocach wandelzoektocht’.
Aan de hand van coördinaten vind je op een parcours van 4,5 km achttien
verborgen schatten. Elke schat bevat een vraag of een op te lossen raadsel zodat je
bij elk juist antwoord een letter bekomt.
Met alle bijeengesprokkelde letters kan je op het eind van de wandeling een woord
vormen. Er zijn telkens twee vragen, één voor volwassenen en één voor
kinderen. De geocach wandelzoektocht loopt nog de hele maand maart.