Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

2-daagse naar de Somme

Onze 2-daagse naar de Somme zit erop.

Het was weer een voltreffer. Alles zat mee.

Prettig gezelschap, onze super gids Carlo, een goede buschauffeur die ons zonder haperingen overal naartoe heeft gebracht en als kers op de taart was de zon ook van de partij.

Impressie van de vallei van de Somme


Delville Wood Cemetery

Memorial van Villers-BretonneuxDe belangrijkste gedenkplaats van de Australiërs in Europa.

Amiens

Les Hortillonages

Na onze wandeling rusten we uit met een boottocht doorheen “Les Hortillonages”, een voormalig veengebied dat uitgegroeid is tot een wirwar van vaartjes en honderden kleine eilandjes.

Het kasteel van Long

Dag 2

Na het ontbijt volgen we verder de vallei van de Somme en bereiken zo Long. We bezoeken het kasteel, nu eigendom van een Parijse industrieel. Een ‘folietje’ dat dateert uit de 18de eeuw met een prachtige tuin.

We rijden verder naar Abbeville met bezoek aan de ‘moordkiosk’ en het graf van Joris Van Severen. Dat herinnert ons hier aan de gebeurtenissen van mei 1940, waarbij ook een aantal Brugse families betrokken waren.

Saint-Riquier

Les jardins de Maizicourt

Onze laatste halte is “Les jardins de Maizicourt”, een op en top romantische tuin met elegante hoekjes en verrassende doorkijkjes. Deze Engelse tuinen (8 ha groot), een park en een moestuin, werden met veel zorg ontworpen en aangelegd rondom een bakstenen kasteel uit de 18de eeuw.